APIE RUDENS GĖRYBES: SLYVAS IR MOLIŪGUS

Varškės ir moliūgų apkepas

  • 400 g moliūgo;
  • 400 g varškės;
  • 4 kiaušiniai;
  • 6 šaukštai avižų miltų;
  • Saldiklis, razinos (pagal skonį).

Pakepiname moliūgą, kol jis suminkštėja, sutriname iki vientisos masės. Kol atvės moliūgas paruošiame varškę. Sutriname 400 g varškės su 2 kiaušiniais, 3 šaukštai avižų miltų, razinos ir saldiklis (pagal skonį). Į atvėsusią moliūgo masę taip pat įmaišome 2 kiaušinius ir 3 šaukštus avižų miltų, įpilame saldiklio (pagal skonį). Kepame silikoninėje formoje, pilame sluoksnį varškės, sluoksnį moliūgo ir t. t. Kepame 200°C 40–45min. Skanaus!

Trinta moliūgų sriuba

  • 400 g moliūgo;
  • 2 morkos;
  • 2 bulvės;
  • 200 g žirnių.

Viską supjaustome kubeliais ir išverdame, sutriname trintuvu iki vientisos masės, beriame druską, pipirus ir kitus mėgstamus prieskonius pagal skonį. Ant viršaus užbarstome kietojo sūrio, valgome su česnakine duonele arba su kviečių trapučiais, skanaus!

Kuo moliūgai naudingi organizmui, skaitykite: https://gamtosgrozioformule.lt/moliugu-nauda-ir-paruosimas/

Džiovintos slyvos

Dabar slyvų metas, šviežiomis mėgaukitės į sveikatą, tačiau nepamirškite pasiruošti atsargų žiemai, geriausia – sudžiovinkite slyvas. Džiovintos slyvos nepraranda savo savybių.

  • Nuskintas uogas be kotelių nuplaukite, o po to panardinkite vienai minutei į verdantį vandenį, tuomet atšaldykite jas šaltame vandenyje. Tokiu būdu pagreitinsite slyvų džiovinimą.
  • Atšaldytas vandenyje slyvas paskleiskite vienu sluoksniu ant plokščio paviršiaus.
  • Slyvas perpjaukite ir išimkite kauliukus.
  • Kepimo skardą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi ir sudėkite slyvas vienu sluoksniu minkštimu į viršų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 40–45 laipsnių temperatūros, įdėkite kepimo skardas su slyvomis ir po 3–4 valandų jas išimkite.
  • Išimtas slyvas 4–6 valandas palaikykite kambario temperatūroje.
  • Vėl dėkite į orkaitę įkaitintą iki 55–60 laipsnių temperatūros, džiovinkite 4–5 valandas.
  • Išimkite slyvas ir kambario temperatūroje palikite per naktį.
  • Vėl dėkite į orkaitę, jau paskutinį kartą, orkaitę įkaitinkite iki 75–80 laipsnių ir slyvas džiovinkite 12–16 valandų.

Daugiau skaitykite: https://gamtosgrozioformule.lt/slyvu-nauda-organizmui/

Paulina Botyriute Parašė:  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *